Składniki: 2-3 jaja
garść (albo dwie) szpinaku
odrobina papryczki chilli (można pominąć)
kilka pomidorków koktajlowych
kilka plasterków awokado
ząbek czosnku
mix sałat
dowolne produkty roślinne na sałatkę (np. ogórki kiszone, kiełki, oliwki, papryka...)
oliwa z oliwek (do sałatki)
sok z cytryny
sól, pieprz
Wykonanie: Aby uzyskać puszysty i delikatny omlet, należy użyć blendera. Jaja, czosnek, odrobinę papryczki chilli i szpinak miksować na wysokich obrotach aż do uzyskania gładkiej masy. Masę wlać na patelnię, na wierzchu położyć pomidorki. Obok na talerzu skomponować sałatkę z ulubionych warzyw i skropić ją sosem, np. oliwa + sok z cytryny + sól + pieprz.
– Wzywał ludzi do wierności Panu Bogu, do przestrzegania przykazań. (…) Przedłużał to, czego nauczał Jan Chrzciciel – domagał się miłosierdzia, wzywał do uczciwości, do nienadużywania siły – mówił abp Marek Jędraszewski o bł. ks. Michale Rapaczu.
W czasie Mszy św. w niedzielę 15 grudnia w parafii Matki Bożej Królowej Polski we Włosani wprowadzono relikwie proboszcza z Płok.
W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.